Selecteer een pagina

Vandaag deed ik na Yoga Barre les geven en een heerlijke Vinyasa Flow les volgen bij Tribes nog even wat boodschappen bij Zam Zam (een versmarkt) en kocht onder andere een emmer blauwe bessen en een flinke voorraad verse vijgen – voor die prijs kon ik ze niet laten liggen en sloeg ik een aantal bakjes in. Eenmaal thuis was het hoog tijd om lunch te maken. Ik keek om mij heen voor inspiratie. Ik had weer zin in een smoothie bowl – en mijn oog viel op de vijgen. Veel meer dan de blauwe bessen, wat bananen en de vijgen had ik niet in huis qua fruit, dus voilà! Het volgende experiment werd uitgevoerd – en ook deze beviel mij goed!

INGREDIËNTEN

– 65 gram havermout (grof of fijn)

– 100-150 gram verse blauwe bessen

– twee verse vijgen

– 1 cup water

– 1 rijpe banaan

 

BEREIDING

Pak een diepe kom en voeg de blauwe bessen toe. Ik voegde de blauwe bessen op gevoel toe, maar ik gok dat het ongeveer 100-150 gram was. Breek een rijpe banaan in een aantal stukjes banaan, snijd de topjes van de twee vijgen af en snijd de vijgen in kwartjes. Zet de kom op een keukenweegschaal en weeg de havermout af. Voeg één cup met water toe en pak de staafmixer. Gebruik de staafmixer om alles glad te mixen.

Giet de inhoud over in een ontbijt kom. Versier met wat extra ingrediënten indien je dat wilt. Ik versierde het met gepfote spelt, gepofte quinoa en wat verse blauwe bessen.

ENJOY!

Love en Namasté,

Michelle