DÉBOULÉS

DANSBLOGS

 

Ontdek hieronder mijn dansblogs. Deze blogs kunnen zowel theoretisch als praktisch zijn, en zijn er om te inspireren en informeren.

De onderzoeker in mij geniet echt van het schrijven van deze dansblogs. Onderzoeker? Ja, dat klopt! Ik heb alvorens ik besloot dans- en yogalessen te geven een Bachelor Psychologie, Master Sociale Psychologie en tweede Master Arts, Culture and Society gedaan. Ik heb me uiteindelijk ook via deze academische weg gespecialiseerd op het gebied van dans (dat kon natuurlijk niet anders), namelijk in kin-esthetica: de esthetica / kunstbeschouwing van het bewegen, en culturele participatie. In mijn blogs duik ik dus graag weer de materie in van mijn academische specialisatie, verder op onderzoek uit naar dans en bewegen.

Op dit moment ben ik ook weer terug in de academische wereld gerold, maar dan als academisch docent. Ik heb op de Erasmus Universiteit voor Algemene Cultuurwetenschappen een aantal vakken verzorgd en sinds april 2018 ben ik Centraal Aangesteld Docent (CAD) bij de Universiteit Leiden, en verzorgen we met ons CAD team alle eerstejaars BA Psychologie vakken. En het is heerlijk om weer een voet te zetten en actief te zijn in de academische wereld.

Alsnog een PhD traject ingaan, zit nog steeds in mijn achterhoofd. Eerder was ik er niet klaar voor om yoga en dans hiervoor op te geven, hier wilde ik eerst nog in verder groeien. Nu ben ik ervan overtuigd dat dit niet per se hoeft met waar ik nu ben. Dus nu houd ik mijn ogen en oren geopend voor kansen.

Maar het lesgeven (yoga, dans en Psychologie) bevalt mij enorm goed. Ik ben enorm op mijn plek en met wat ik nu doe. En ik zal dit nooit helemaal opgeven. Ondanks dat, weet ik wel dat ik weer verder wil groeien – ik geloof in een neverending journey of growth en dat dit alleen maar mooie dingen zal brengen. Al mijn interesses balanceren altijd met elkaar, en zo nu en dan wisselt de invulling van mijn dagen een beetje van focus, maar zal altijd rondom deze zelfde thema’s gefocust blijven. Eén van die thema’s is mijn (academische) interesse in dans(theorie), vandaar de dansblogs.

Fun fact: Déboulés is een bepaald pasje in klassiek ballet waarbij je in een bepaalde baan (meestal recht) halve draaien stapt en zo gestapt draaiend kan verplaatsen. En eerder toen een website maken nog slechts een idee was, heb ik ook met andere namen lopen spelen in plaats van michelleboelee.nl. Déboulés of DeBoelees (daar was ik nog niet over uit) was hier één van. Maar ik ben uiteindelijk toch gegaan voor simpel en doeltreffend: michelleboelee – zoals je kan zien. En zoals je nu ook wel door hebt, is Déboulés (of DeBoelees) een knipoog naar mijn achternaam: Boelee. En toen ik uiteindelijk een titel zocht voor de dansblogs, was de keuze makkelijk.

DANSBLOGS OVERZICHT