YOUR BODY IS YOUR TEMPLE

PLANT-BASED / VEGAN RECEPTEN

Ontdek hieronder mijn plant-based recepten.

Voor mij is een gezonde levensstijl onlosmakelijk verbonden met mijn passie voor yoga en dans. Omdat mijn lichaam zoveel in beweging is, is het extra belangrijk mijn lichaam van voldoende en goede energie te voorzien. Het was dan ook een hele zoektocht naar wat dan precies gezond was. Of laat ik het anders zeggen: wat voor mij goed eten was en wat voor mij werkte.

VOEDSELZANDLOPER

Ik geloof dat het 2010 was dat mijn interesse gewekt werd door de voedselzandloper van Kris Verburgh. Hier ben ik toen mee gaan experimenteren, en geleidelijk ben ik dus steeds meer producten gaan vervangen voor betere producten.

Voor mij heeft dát dus heel erg geholpen: het ene product voor een ander gezonder product vervangen. Zomaar dingen schrappen of laten zorgt er vaak voor dat je na een tijd toch weer terugvalt. Ik zal dan ook aanraden vooral te experimenteren met welke dingen jij lekker vindt als vervanger. Ik hoop dat mijn recepten je enige inspiratie kunnen geven en je op weg kunnen helpen.

VEGAN = PLANT-BASED

En nu eet ik sinds een tijd (naast voedselzandloper-proof) helemaal plant-based. Plant-based is natuurlijk synoniem aan vegan. Maar plant-based doet naar mijn idee toch meer recht aan de manier van eten zoals het is. Onder meer yoga en het besef dat het veel beter is voor milieu en dier, en dat ieder individu zijn steentje hiertoe kan en eigenlijk gewoon moet bijdragen om van onze aarde te kunnen blijven genieten, heeft mij op dit pad gebracht.

Ik ben er ook van overtuigd dat we het simpelweg niet echt nodig hebben. Wel is het belangrijk alles goed te vervangen. En bij een vegetarisch / vegan eetstijl moet dus alleen wel echt vitamine b12 geslikt worden, dat is de enige stof die we niet (genoeg) uit een vega(n) eetstijl kunnen halen.

PLANT-BASED RECEPTEN

Een leuk bijeffect is dat je van een plant-based kook- en eetstijl vanzelf wel een creatieve huiskok wordt! Regelmatig vraagt men mij om recepten. En dan natuurlijk vooral de mensen in mijn omgeving die interesse hebben in een gezondere leef- / eetstijl maar niet zo goed weten wat ze dan kunnen maken en hoe ze dat kunnen maken. Maar ook als ervaren plant-based eter ben je natuurlijk altijd op zoek naar nieuwe recepten en inspiratie.

RECEPTEN OVERZICHT