DANCE MIX UNLIMITED

Dansen is voor iedereen. Maar voor sommige mensen kan er een extra drempel zijn om te gaan dansen, zeker voor mensen met een beperking. Om die drempel weg te nemen, doceerde ik vanuit Tribes Dance & Yoga in februari 2018 de speciale cursus ‘Dancemix Unlimited’ in Den Haag. Dancemix Unlimited is een cursus die zich richt op mensen met een (lichte) verstandelijke beperking. Vanuit diverse dansstijlen (zoals moderne dans, jazz en commercial pop) worden verschillende dansen aangeleerd.

Binnen de les werd er veel aandacht besteed aan lekker bewegen en actief zijn op allerlei soorten muziek. Samen met één van mijn assistenten Lynn, Sylvie of Marieke werkten we vooral aan het boosten van het zelfvertrouwen van de dansers, omdat dansen niet alleen heel blij maakt, maar er ook voor kan zorgen dat je ook lekker in je vel gaat zitten. In deze Dancemix Unlimited les stond plezier en ontdekken voorop!

Het doceren van deze cursus was een speciale ervaring: doceren met een (fantastische) tolk erbij die het ritme en instructies vertaalde, het enthousiasme, de overgave aan de bewegingen en de muziek en die blije gezichten tijdens het dansen in de les en op het podium zal ik niet snel vergeten. Dancemix Unlimited heb ik eenmalig in het Voorjaar van 2018 gegeven. We hebben de cursus afgesloten met het opvoeren van hun favoriete dans uit de cursus tijdens de Tribes show.