MODERN JAZZ

In Modern Jazz worden de vloeiende en expressieve bewegingen van Moderne dans gecombineerd met de krachtige en precieze bewegingen van Jazz dans en moedigt de ontwikkeling van techniek, kracht, coördinatie, flexibiliteit en muzikaliteit aan. Bij Modern kan je denken aan swings, vloerwerk, waltzes, sprongen en draaien, maar ook het spelen met verschillende bewegingskwaliteiten, compositie, partnerwerk en gewichtsverplaatsing. Voor mij betekent Moderne dans ook vooral lekker dansen, je eigen maar ook juist hele diverse bewegingskwaliteiten en persoonlijkheid in dans exploreren en laten zien. En denk bij Jazz aan strakke lijnen, hoge kicks, gegronde bewegingen, grote sprongen en technische combinaties. Voor mij is Jazz krachtig, direct en een leuke uitdaging maar ook heel leuk en goed te combineren met speelsheid. 

Voor mij zijn Ballet, Jazz en Modern de drie dansstijlen die mijn lichaam het beste kent. Zo ben ik ook groot fan van het combineren van deze stijlen en Modern Jazz is hier dus één van.

Van 2017-2018 doceerde ik twee semesters de les Modern Jazz Teens bij Pointeworks in Den Haag en van 2017-2020 vijf semesters via Tribes bij de ABF locatie van de American School The Hague (ASH) in Wassenaar. Deze danscursus was voor kinderen een goede cursus om te beginnen met dansen of om de dansvaardigheden verder te ontwikkelen. De les begon met een flowy en dynamische warm-ups, gevolgd door technische oefeningen, een diagonaal en eindigt met een choreografie waarbij de verschillende elementen van de les samenkomen.