Natuur Fotografie

Wanneer ik in de natuur ben, voel ik me thuis. Ik ben helemaal in mijn element in het bos, of een weide, de bergen, het strand, de duinen, een zandvlakte… Waar maakt niet zoveel uit eigenlijk, als de natuur maar aan alle kanten om me heen is en me meeneemt naar een andere wereld dan het dagelijkse. De natuur heeft zoveel schoonheid, zoveel interessante vormen en ongelooflijk mooie ogenblikken die wonderlijk mooi zijn om te mogen kunnen vastleggen. 

Afgelopen zomer, in 2020, na de eerste lockdown vanwege de COVID-19 pandemie, toen we weer mochten dansen, deed ik (onder andere) een Contemporary Summer course van Rosa Allessie met thema SAND en vroeg ze wanneer we ons gegrond voelden. Ik wist het antwoord meteen: als ik in de natuur ben, en dan het liefst ook met mijn camera. Ik kom dan helemaal tot mezelf. Het is heerlijk de tijd te kunnen nemen en je oog te laten vallen op de kleinste details. Je kijkt dan opeens heel anders naar de wereld en kan je tijd nemen om stil te staan bij de schoonheid, terwijl je deze met een soort respect en liefde probeert vast te leggen. 

Soms zorgt deze fotografeer passie voor de natuur ook voor extra lange wandelingen. Zo gingen mijn partner en ik wandelen bij Mount Tamalpais in Californië (December, 2018) en een wandelingtocht die hem normaal gesproken maar 1,5 kostte, duurde door de vele fotografie momenten (oops! Sorry, but not sorry) maar liefst 3 uur. Het was daar dan ook ongelooflijk mooi: knoestige en kronkelende eikentakken met hun mosbedekte schors reikten in de winterzon, een magisch gezicht; reusachtige redwood trees; schitterende meren en kabbelende beekjes; overhangende takken die je verwelkomden in hun domein, en zoveel meer.   

Hieronder vind je diverse eigen projecten binnen het thema Natuur Fotografie.

 

 

Natuur fotografie

Projecten

De Horsten

Koninklijk Landgoed De Horsten, Netherlands
December 2019

De Horsten

Koninklijk Landgoed De Horsten, Netherlands
December 2020

Mount Tamalpais

Mount Tamalpais, California
December 2018

Indiana

Indiana, Verenigde Staten
April 2019

Limantour Beach

Limantour Beach, Point Reyes, California
December 2018

Haleakala

Haleakala National Park, Maui, Hawaii
May 2019