Selecteer een pagina

Deze groene soep zit vol met allerlei groenten! Daarom was het lastig om het een goede naam te geven. Want wat is het nou? Een spinazie soep? Een zoete aardappelsoep? Een selderij soep? Een broccoli soep? Allemaal!

Door de zoete aardappel en de kapucijners is deze soep lekker dik. En door de spinazie en broccoli heeft de soep een groene kleur gekregen! Spinazie doet bij altijd denken aan Popeye. En broccoli is onder andere enorm goed voor onze hersenen. Dus vandaar: Groene Dr. Popeye soep!

INGREDIËNTEN

– 1 middelgrote witte ui

– 1 bospeen

– 1 pastinaak

– 1 bosje biologische selderij

– 1,5 broccoli

– 1 el bio bouillon poeder

– 2 middelgrote zoete aardappelen

– 300 gram verse bladspinazie

–  400 gram (helft van groot blik van 800 gram) Hollandse Kapucijners

– water

– kruiden: flink wat gedroogde peterselie, wat oregano en bieslook

 

BEREIDING

Start met het koken van voldoende water in de waterkoker. Begin met het snijden van de witte ui. Je kan vervolgens kiezen of je de gesneden ui wilt fruiten, of niet. Om een olie vrije soep / maaltijd te maken, kan je de gesneden groenten alvast in de pan gooien, maar het vuur nog niet aanzetten, totdat je het water toevoegt. Indien je de ui wilt fruiten, voeg een beetje olijfolie toe en bak de uitjes tot ze glazig worden en een klein beetje gebruind.

Snijd of breek alle groenten in stukjes en voeg toe aan de pan. De kapucijners uit blik moeten nog even afgegoten (en gewassen) worden, voeg deze vervolgens ook toe. Als alle groenten in de pan zitten, schenk de groenten op met het gekookte water totdat net alle groenten in het water gedompeld zijn. Breng het water weer aan de kook.

Voeg de bouillonpoeder en de kruiden toe en laat alles nog even door pruttelen.

Om te kijken of de groenten zacht genoeg zijn, kan je het beste een (groter) stukje zoete aardappel met een vork eruit prikken en deze eventueel proeven. Indien zacht genoeg, mag het vuur uit.

Pak de staafmixer en blend alles tot een gladde substantie (of natuurlijk nog met wat stukjes – waar de voorkeur naar uit gaat).

En klaar is de soep!

Heerlijk met een salade – zoals de Boerenkool Tempeh salade.

ENJOY!


Love and Namasté,

Michelle