KURKUMA GOLDEN SMOOTHIE

Deze Kurkuma Golden Smoothie is een bijzondere combinatie van smaken. Ik was de ananassen aan het snijden toen ik plots een ingeving kreeg. Ik opende een potje met kurkumapoeder, rook eraan en meteen kreeg ik een flashback naar India en naar de kurkuma shots die ik daar wel eens vaker met mijn mede yogi nam: de yogi shots noemden wij ze ook wel. Met de smaken van de kurkuma latté die ik een tijd geleden ontdekt had bij Anne&Max en het fruit voor mij, kwam het samen tot de Kurkuma Golden Smoothie.

Kurkuma staat er tegenwoordig redelijk om bekend enorm gezonde effecten te hebben. Hieronder twee quotes van www.devoedselzandloper.com over gezonde effect van kurkuma m.b.t. Alzheimer en kanker:

Curcumine: bevindt zich in kurkuma (geelwortel) en geeft curriesaus zijn typische gele kleur. Onderzoek bij muizen toont aan dat curcumine de eiwitsamenklontering in de hersenen afremt die de ziekte van Alzheimer veroorzaakt.

Kurkuma: dit knalgele kruid (dat zich ook in curiesaus bevindt) zorgt voor verminderde ontsteking in het lichaam.

INGREDIËNTEN

– 1/4 ananas
– 1 banaan
– scheut havermelk
– kurkuma
– kaneel
– zwarte peper
– handje notenmix
– topping: amandelschaafsel

BEREIDING

Zet je blender klaar. Stop alle ingrediënten in de blender en zet de blender aan (op smoothie stand). Giet de smoothie over in een groot glas of twee kleine glazen. De Kurkuma Golden smoothie op de foto is afgemaakt met een topping van amandelschaafsel, een heerlijke combinatie!

ENJOY!!