Deze mooie zacht gele smoothie bowl zit vol allerlei tropische ingrediënten: bananen, kokos en mango! En bovendien wordt je af en toe verrast door een lekker knapperig stukje blanke amandel, heerlijk voor de bite!

INGREDIËNTEN

– 85 gram havermoutvlokken

– 220 gram bevroren mangostukjes (AH voordeelzak)

– 30 gram kokosrasp

– 2 rijpe bananen

– handje blanke amandelen

– 1 el gebroken lijnzaad

– scheutje gekookt water

– topping naar keuze, foto: spelt muesli, gepofte quinoa, sultana rozijnen en blanke amandelen

BEREIDING

Zet de waterkoker aan met nieuw vers water uit de kraan. Pak een kom en zet deze op een keukenweegschaal. Weeg de bovenstaande ingrediënten één voor één af. Giet het gekookte water over de bevroren mango heen om ze een beetje te ontdooien. Pak een staafmixer en maal alles tot een beslag. Zorg ervoor dat er zich geen grote stukjes meer in je smoothie bowl bevinden – dit duurt misschien even.

Breng de inhoud over in een ruime kom. Maak de smoothie bowl af door topping eraan toe te voegen. Ik voegde spelt muesli (AH), gepofte quinoa (AH), biologische sultana rozijnen (AH) en blanke amandelen toe voor meer vulling.

ENJOY!

Love and Namasté,

Michelle