MERRY BERRY ZOMERFRUIT SMOOTHIE

Deze Merry Berry Zomerfruit Smoothie is een mooi dieppaarse smoothie, met onder ander zomerfruit en blauwe bessen. Blauw en rood fruit zijn enorm gezond! Sowieso is bewezen dat een dagelijkse inname van fruit gezond is. Zo vertelt Kris Verburgh hierover in een interview in Knack het volgende:

‘[naast groenten] ook een dagelijkse inname van fruit is belangrijk om onder andere de bloedvaten gezond te houden, de huidveroudering af te remmen (rood en blauw fruit) en de kans op de ziekte van Alzheimer te verminderen (dat geldt vooral voor bosbessen, braambessen en blauwbessen).’

Voor één grote beker of twee kleine bekers

INGREDIËNTEN

– 1 banaan
– 30 witte pitloze druiven
– 1/8 ananas
– scheutje havermelk (Oatly bio)
– 1/4 cup verse blauwe bessen
– 1 cup bevroren blauwe bessen
– 1 cup bevroren zomerfruit

BEREIDING

Zet je blender klaar. Stop 1 banaan, 1/8 ananas, 1/4 cup verse blauwe bessen, 30 druiven, 1 cup bevroren blauwe bessen en 1 cup bevroren zomerfruit en een scheutje havermelk in de blender en zet de blender aan (op smoothie stand). Let op dat de blender het bevroren fruit wel aankan. Giet de smoothie over in een groot glas of twee kleine glazen, eventueel afmaken met wat topping zoals verse blauwe bessen en en snufje kokosrasp en genieten maar!

ENJOY!!