Selecteer een pagina

Deze heerlijke smoothie bowl is geïnspireerd door de overheerlijke Banana Karma smoothies waar ik tijdens mijn YTT in Varkala, India helemaal gek op was.

Deze smoothie combineerde ik weer met wat groenten: doperwten, om nog meer goede voedingsstoffen in de smoothie bowl te krijgen. En deze smoothie bowl is daarnaast enorm rijk aan banaan! Dus vandaar : Peas-ful Monkey Bowl.

INGREDIËNTEN

– 60 gram havermout vlokken grof

– 240 gram rijpe banaan (drie kleine bananen)

– 100 gram (diepvries) doperwten

– 50 gram walnoten

– 50 gram (blanke) amandelen

– 1 cup gekookt water

– 6 blaadjes verse salie

– 6 ontpitte (Iraanse) dadels

– 2 el gebroken lijnzaad

– 1 kleine appel

– kaneel

– topping naar keuze, foto: spelt muesli, gepofte spelt, gepofte quinoa, cacao nibs, pittenmix met abrikoos en sultana rozijnen.

 

BEREIDING

Zet de waterkoker aan met nieuw vers water uit de kraan. Pak een kom en zet deze op een keukenweegschaal. Weeg de bovenstaande ingrediënten één voor één af. Giet het gekookte water over de bevroren dopertwen heen om ze een beetje te ontdooien. Pak een staafmixer en maal alles tot een beslag. Zorg ervoor dat er zich geen grote stukjes meer in je smoothie bowl bevinden – dit duurt misschien even.

Breng de inhoud over in een ruime kom. Maak de smoothie bowl af door topping eraan toe te voegen. Ik voegde spelt muesli (AH), gepofte spelt (AH), cacao nibs (Aldi), biologische sultana rozijnen (AH) en een pittenmix van zonnebloempitten, pompoenpitten en gedroogde abrikoosstukjes (en af en toe een amandel) voor meer vulling.

ENJOY!

Love and Namasté,

Michelle