Deze Summervibe Spelt Couscous Salad is absoluut heerlijk! De salade combineert smaken uit de Indische keuken met een leuke twist: de frisheid van bramen, kiemgroenten, peterselie en heerlijke knapperige amandelen. De salade is een volwaardige maaltijd bij kleine trek, een heerlijk en vullend bijgerecht en een verwennerij als lunch! Net zoals al mijn gerechten is dit gerecht helemaal plant-based (vegan) en is dit recept ook voedselzandloper-proof. Spelt couscous is een goede vervanger voor traditionele couscous als je graag ook de hogere glycemische waarde van couscous wilt vermijden en voor een product met een betere glycemische index wilt gaan. |

Verder voor de wandelaars en natuurliefhebbers onder ons: houd een extra oogje op de bramenstruiken tijdens het wandelen, het geeft namelijk net dat beetje extra ambachtelijkheid als je de mogelijkheid vindt de bramen zelf met de hand te kunnen plukken…!

Voor twee personen

INGREDIËNTEN
– 100 grams spelt couscous
– 1/4 (gele) paprika
– handvol prei- en radijskiemgroenten
– twee handjes amandelen
– bramen
– specerijen: kurkuma, zwarte peper, himalaya zout en kerriepoeder
– kruiden: verse en gedroogde peterselie
– 2 theelepels gebroken lijnzaad

BEREIDING
Kook de gewenste hoeveelheid spelt couscous volgens aanwijzingen op de verpakking, ongeveer 100 gram moet genoeg zijn voor twee personen. Voeg wat kurkuma, zwarte peper, himalaya zout, gedroogde en verse peterselie, een beetje kerriepoeder en 2 theelepels gebroken lijnzaad toe aan de spelt couscous tijdens de bereiding – en voel je vooral vrij zelf wat te experimenteren met kruiden en specerijen. Bij mij was de spelt couscous gaar in ongeveer 5 minuten. Laat het afkoelen en schep het over naar een serveerschaal. Snijd 1/4 gele paprika in kleine stukjes en verspreid over de couscous. Verspreid de kiemgroenten over de couscous salade. Hak vervolgens de amandelen in kleinere stukken en bak ze in een koekenpan zonder olie en voeg de amandelen toe aan de salade. Maak ten slotte de salade af met wat verse peterselie en de verse bramen.

ENJOY!

PS: Ik heb de bramen zelf kunnen plukken. Voor eigen gebruik mag je vaak gewoon in Nederland in parken / bossen de bramen plukken. Aan het eind van de zomer zijn de bramen meestal goed rijp om te plukken. Geen bramen pluktijd / kale bramenstruiken / geen struiken in de buurt? Dan hebben we ze gelukkig ook nog vaak gewoon in de supermarkt!