SUNSHINE OATS BOWL

Deze Sunshine Oats Bowl is een ode aan de lente die begint te komen – eindelijk! Daarnaast heeft dit havermoutpapje ook nog een beetje winterse invloeden, omdat het eigenlijk nog winter is. Deze zoete havermaaltijd combineert de frisse zoetheid van geel fruit zoals banaan, ananas en mango met de warme en winterse zoetheid van kaneel en kruidnagel.

Zoals je merkt, gebruik ik in veel van mijn recepten haver. Ik ben namelijk groot fan van haver! Ik gebruik haver als vervanger voor al mijn tarwe-achtige baksels zoals cakes, koekjes en pizzabodems, maar ook bijvoorbeeld in mijn plant-based versie van ‘béchamel-saus’ – zie het recept voor SPELT LASAGNE. Daarnaast is op dit moment havermelk ook mijn grootste favoriet als melkvervanger. Heerlijk ook om je havervlokken in havermelk te koken, dan krijgt het net een vollere smaak (dan dat je het in water kookt).

INGREDIENTEN
– 60 gram havervlokken
– amandel- of havermelk en / of water
– 1 mango
– ananas
– 2 kleine bananen of 1 grote banaan
– handje blanke amandelen
– 2 walnoten
– theelepel gebroken lijnzaad
– kaneel
– snufje kruidnagel

BEREIDING
Begin met het afwegen van de havervlokken, direct in een steelpan, of breng de havervlokken vervolgens over naar een steelpan. Zet ook de waterkoker aan – laat dit achterwege als je alleen amandel- of havermelk wilt gebruiken. Begin met jet snijden van de banaan (of bananen) en voeg toe aan de havervlokken. Giet ook de amandel- of havermelk en/of het water bij de havervlokken – hoeveelheid afhankelijk van hoe dik of vloeibaar je lekker vindt. Wel kan je altijd nog makkelijk weer wat meer toevoegen als het toch iets te dik wordt, dus liever iets te weinig vocht erbij dan te veel. Voeg lijnzaad, kaneel en snufje kruidnagel toe en roer alles goed door elkaar. Snijd een mango in kleine stukken, en ongeveer 1/8 van een ananas in kleine stukken en voeg toe. Laat alles even koken onder goed roeren, meer vocht toevoegen indien nodig / gewenst. Na even is het klaar! Giet alles in een kom, versier met amandelen en walnoten en je hebt je eigen kommetje zonneschijn om de dag goed mee te starten! Of lekker mee te lunchen 😉

ENJOY!!