VEGAN KIPSTUKCJES BURGER

Deze vegan kipstukcjes burger is een variant in de lijn van één van onze favoriete recepten: de vegan spelt burger. Het is gemakkelijk om te maken, en heerlijk als hoofdgerecht. Maar hier moet wel een bijgerecht bij, zoals salade of een soep en/of zoete aardappel friet of knapperige (zwarte) bonen uit de oven. Zo aten wij hier laatst een kom groene paprikasoep bij en knapperige zwarte bonen uit de oven. Eerder maakte ik de burger (en lasagne) met Quorn stukjes.  Helaas zijn deze Quorn stukjes sinds een tijd niet meer vegan. Dus na een tijdje zoeken naar een goede vervanger zijn we nu op de 100% plantaardige Kipstukcjes van Vivera overgestapt:

Onze Plantaardige Kipstukcjes zijn niet alleen ontzettend lekker. Ze zijn ook nog eens 100% plantaardig, vetvrij en zitten boordevol eiwitten! De kipstukcjes hebben een vlezige structuur en zijn niet te onderscheiden van ‘echte’ kip. Bak ze lekker knapperig en voeg ze toe aan een pastasaus, curry, salade of gewoon lekker tussen een broodje. Wij hebben geen kruiden toegevoegd, dus je hebt zelf de gelegenheid om de kipstukcjes naar eigen smaak te kruiden!

De Kipstukcjes zijn bovendien ook E-nummer vrij. Dit zijn namelijk de ingrediënten: 93% gerehydrateerd SOJA-EIWIT, specerij-extract, natuurlijk aroma (bevat TARWE), erwtenvezels, zout. Best goed he? En als je ze in olie goudbruin bakt, wordt de buitenkant lekker knapperig: het smaakt net zoals kipstukjes uit de oven! En dat zonder enige marinade. Voor 4 burgers (2 personen)

INGREDIËNTEN

– Vivera kipstukcjes – Ambachtelijke Bakkers bollen Spelt – 2 avocado – 200 gram champignons – sesam – arachide- / olijfolie – snufje himalayazout – zwarte peper

BEREIDING

KIPSTUKCJES EN TOPPING

Begin met het verhitten van wat olie in een koekenpan en voeg de kipstukcjes van Vivera hieraan toe. Regelmatig omdraaien (schudden, husselen of scheppen). Snijd vervolgens de champignons in plakjes en door de helft. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de champignons goudbruin. Tijdens het bakken kan je vervolgens de avocado spread bereiden. Zodra de champignons bijna klaar zijn, voeg je ruim wat sesamzaad toe en bak even mee.

AVOCADO SPREAD

Zet je hakmolen klaar en snijd de avocado twee keer door de helft in kwarten en ontdoe de avocado van de pit. Vanaf de punt kan je nu vaak de schil er makkelijk vanaf halen. Als dit kan, is het vaak ook een teken van dat de avocado lekker en precies goed rijp is. Voeg een scheutje olie, snufje zout en wat gemalen zwarte peper toe. Maal fijn tot een gladde substantie en je avocado spread is klaar!

KIPSTUKCJES + TOPPING + SPREAD + SPELT BOL = BURGER

De titel zegt het al: tijd om alles bij elkaar te brengen tot de burger! Haal de bakkersbollen spelt uit de oven. Leg per bord twee bollen open klaar. Schep met een theelepel de avocado spread op de beiden helften van de spelt bollen. Verdeel vervolgens de kipstukcjes over de onderkantjes van de bollen, en schep hier bovenop de champignons. Dan kan de bovenkant van de burger er weer bovenop en voila! De burger is klaar. ENJOY!!