BLOGS

WAAROM BLOGS?

Zoals misschien wel duidelijk is, staat mijn leven in het teken van dans en yoga, en lesgeven. Maar naast dansen en yoga zijn schrijven en fotograferen ook altijd al grote hobby’s geweest. Als tiener heb ik een tijdje ook een geheel andere droombaan gehad naast danser: schrijver. Maar dit heb ik nooit echt doorgezet. Wel heb ik altijd met veel plezier geschreven: dagboeken, gedichten, boekwerken aan verhalen, reisverhalen, academische stukken en meer.

En als twintiger pakte ik nog een andere hobby op: fotograferen. En over de jaren heen heb ik enorm veel gefotografeerd: personen, landschappen, in de buurt, op reis, voor opdrachten en meer. Ik ben in mijn vrije tijd helemaal in mijn element als ik oneindig veel foto’s kan maken met mijn Canon spiegelreflex camera. En deze twee hobby’s samen zijn een mooie combinatie voor blogs!

BLOGS OVER DANS, YOGA, RECEPTEN EN REIZEN

Natuurlijk zullen hieronder blogs te vinden zijn over dans en yoga. Maar voor mij konden ook recepten en reisverhalen niet ontbreken.

En dit is waarom:

♡ YOUR BODY IS YOUR TEMPLE

Allereerst is voor mij een gezonde levensstijl onlosmakelijk verbonden met mijn passie voor yoga en dans. Omdat mijn lichaam zoveel in beweging is, is het extra belangrijk mijn lichaam van voldoende en goede energie te voorzien. Het was dan ook een hele zoektocht naar wat dan precies gezond was en om een gezonde relatie met eten te ontwikkelen. We worden overspoeld met claims van wat gezond is. Nu blijft dit altijd lastig. Belangrijk is om kritisch te blijven, en ook bij te stellen als je weer meer weet. Maar daarnaast is het ook erg belangrijk om te experimenteren wat voor jou werkt. Het was dan ook een ontdekkingstocht om te ontdekken wat voor mij werkte.

VOEDSELZANDLOPER

Ik geloof dat het 2010 was dat mijn interesse gewekt werd door de voedselzandloper van Kris Verburgh. Hier ben ik toen mee gaan experimenteren, en geleidelijk ben ik dus steeds meer producten gaan vervangen voor betere producten. Steeds weer ontdekte ik ook meer mogelijkheden. Wat betreft brood en andere tarwe producten: dit verving ik eerst door alleen havermout. Maar later ontdekte ik bijvoorbeeld ook spelt en haverbrood.

Voor mij heeft dát dus heel erg geholpen: het ene product voor een ander gezonder product vervangen. Zomaar dingen schrappen of laten zorgt er vaak voor dat je na een tijd toch weer terugvalt. Ik zal dan ook aanraden vooral te experimenteren met welke dingen jij lekker vindt als vervanger. Ik hoop dat mijn recepten je enige inspiratie kunnen geven en je op weg kunnen helpen.

VEGAN = PLANT-BASED

En nu eet ik sinds een tijd (naast voedselzandloper-proof) helemaal plant-based. Plant-based is natuurlijk synoniem aan vegan. Maar plant-based doet naar mijn idee toch meer recht aan de manier van eten zoals het is. Onder meer yoga en het besef dat het veel beter is voor milieu en dier, en dat ieder individu zijn steentje hiertoe kan en eigenlijk gewoon moet bijdragen om van onze aarde te kunnen blijven genieten, heeft mij op dit pad gebracht.

Ik ben er ook van overtuigd dat we het simpelweg niet echt nodig hebben. Wel is het belangrijk alles goed te vervangen. En bij een vegetarisch / vegan eetstijl moet dus alleen wel echt vitamine b12 geslikt worden, dat is de enige stof die we niet (genoeg) uit een vega(n) eetstijl kunnen halen.

PLANT-BASED RECEPTEN

Een leuk bijeffect is dat je van een plant-based kook- en eetstijl vanzelf wel een creatieve huiskok wordt! Regelmatig vraagt men mij om recepten. En dan natuurlijk vooral de mensen in mijn omgeving die interesse hebben in een gezondere leef- / eetstijl maar niet zo goed weten wat ze dan kunnen maken en hoe ze dat kunnen maken. Maar ook als ervaren plant-based eter ben je natuurlijk altijd op zoek naar nieuwe recepten en inspiratie.

 ♡ WANDERLUST

Ten slotte neem ik je graag voor even mee naar de plekken waar ik geweest ben, waarbij ik in mijn reisverhalen blogs mijn ervaringen, avonturen en tips met je deel. Ik reis enorm graag. Dat was één van de vele redenen waarom ik dan ook graag mijn Yoga Teacher Training in India wilde doen. Daarnaast woont mijn vader in de Filipijnen, dus kom ik daar regelmatig – daarom zul je meerdere blogs over de Filipijnen zien langskomen. Bovendien is als ik reis altijd HET moment voor mij om met mijn Canon op avontuur te gaan en dit avontuur vervolgens neer te pennen.


JOURNEY OF GROWTH

Mijn blogs schrijf ik dus om mijn passie en kennis te delen en om te inspireren. Maar voorafgaand aan het schrijfproces is ook altijd een leer-, ontdek- of onderzoeksproces. Dit alleen al is voor mij een mooi en interessant proces. Of het nu gaat om een nieuwe stad verkennen, experimenteren met een nieuw recept, met mijn neus de boeken induiken of een inzicht verkrijgen in een goed gesprek, ik leer telkens weer meer.

Ik geloof dat het een goed uitgangspunt is om ervan uit te gaan dat we ons leven lang lerende zijn. Zo is ons leven een oneindige reis van groei: a Journey of Growth. Ook als docent ben je nog steeds lerende, en groeiende. Ik weet helaas ook nog steeds niet alles wat er te weten valt over yoga en dans (en het leven). Juist als je je een beetje verdiept in yoga en dans besef je hoeveel er te weten en leren valt. Zeker de wereld van yoga is zo allesomvattend, het is een levensstijl die zich verstrengeld met zoveel verschillende vlakken van het leven.

Daarom vind ik het ook belangrijk zelf te blijven leren, me te blijven verdiepen in alles wat met yoga en dans te maken heeft. En alles wat ik dus leer en ervaar, deel ik graag in mijn lessen, blogs en social media kanalen. Zo krijg je een kijkje in mijn journey of growth. En ik help ook jou graag met jouw journey of growth.

Love and namasté,

Michelle