Selecteer een pagina

Blogs     Gallery     About

Blogs / Dance & Yoga

Sharing my insights and thoughts on topics related to dance and yoga, ranging from theoretical essays about kinaesthetics to meditation techniques.

Dance Quote about Dance Flow (Dutch)

“Net zoals alle andere uitvoerende kunsten, vergt dans een bepaald vocabulaire om te snappen waar het over gaat. Nu zijn natuurlijk niet alle choreografieën per se verhalen. Een choreografie kan ook een sfeersetting zijn, een weerspiegeling van iets anders, bijvoorbeeld van een bepaald abstract concept. En een choreografie kan ook een boodschap willen vertellen, of natuurlijk gewoon een verhaal.

Als iemand in flow is tijdens het kijken van een dansvoorstelling, betekent dit dat informatie dat van het dansstuk komt interacteert met informatie dat iemand reeds bezit over dansen. Interpretatie van een dansstuk is dan een uitdaging dat matcht met de vaardigheden van een individu.”
– Michelle Boelee, Ervaring van Dansflow blog

Yoga Quote about Breath & Yoga (Dutch)

“Pranayama, maar ook adem tijdens de beoefening van asanas, speelt […] een grote rol in wat yoga voor ons [in het globale Westen] is. En ik denk ook dat dat niet zonder reden is: in onze drukke maatschappij waarbij iedereen constant bezig is en we gebombardeerd worden door enorm veel prikkels is de rust die we kunnen vinden bij onze adem zeer welkom, en nodig. Zoals ik al noemde zorgt een kalme adem voor een kalme geest. Een diepe en rustige ademhaling geeft rust. Het is zelfs mogelijk rust en meditatie in de beoefening van asanas te vinden door de adem diep en rustig te houden. Natuurlijk vergt het wat oefening van de asanas om over de weerstand heen te komen en bekend te worden met de bewegingen zodat daar het meer vanzelf gaat, en je door het gebruik van adem die rust kan vinden.”
– Michelle Boelee, Ademhaling en Yoga blog

Dance Quote by Martha Graham

“I feel that the essence of dance is the expression of man–the landscape of his soul. I hope that every dance I do reveals something of myself or some wonderful thing a human can be.”
(Blood Memory)

Yoga Quote by B.K.S. Iyengar

“Yoga allows you to find a new kind of freedom that you may not have known even existed.”

Recent blogs | Dance & Yoga

DANS EN KINESTHETICA
DANS EN KINESTHETICA

Kinesthetica is de kunstbeschouwing van het bewegen. Kunst kent natuurlijk vele vormen: visuele kunst, muziek, poëzie, proza etc. Ik ben gek op kunst en de creatieve energie in de kunstwereld. Dans is desalniettemin de kunstvorm die mij het dichtst bij het hart staat.

Lees meer
PRANAYAMA BASICS
PRANAYAMA BASICS

Pranayama is een kunst op zich. Er zijn verschillende technieken, van toegankelijk tot geavanceerd, waarbij luchtwegen organen met intentie, in een ritme en soms intensief bewogen kunnen worden. Ik heb hier 4 toegankelijk basistechnieken op een rijtje gezet met een beschrijving van hoe deze Pranayama beoefend moeten worden.

Lees meer

Let’s collab!

Based in the Netherlands

Leiden, South Holland, area

Writing, Dance, Photography and/or Film Projects

Non-profit website

I do not engage in affiliate marketing, I just share my content for the sake of sharing & fun, and connecting to other like-minded people who would like to perhaps team up.